Alice
Alice Hotspots 30 nov 2019

Nooit meer een slecht pintje: in The Pub heeft iedereen een eigen tapkraan

Niets zo vervelend als een lekkere, frisse pint bestellen om vervolgens een lauw goedje te krijgen waarbij de schuimkraag ver zoek is. Dat probleem is voortaan opgelost want in The Pub ga je gewoon aan een tafeltje zitten en tap je je pintjes zelf (wel nog leren tappen natuurlijk).

Word zelf barman of -vrouw

The Pub is, zoals de naam zelf al doet vermoeden, een bar. Niets speciaals dachten wij in eerste instantie totdat we er zelf eentje binnenstapten in Berlijn. Je komt binnen in een soort ondergrondse gang waar je op elk tafeltje een scherm met vier tapkraantjes ziet.

Het concept is simpel: je zet je aan een tafeltje, je kiest op het scherm welk bier je wilt en je begint naar hartenlust te tappen. De rekening betaal je achteraf. Maak je er echt een knoeiboel van? Geen nood, er zijn nog steeds ervaren barmannen of barvrouwen aanwezig om je bij te staan en de juiste techniek te leren.

Geen bierfan? Dan heb je hier niets te zoeken … zou je denken. Toch kun je hier ook gewoon wijn, koffie, thee of frisdrank bestellen. The Pub heeft ook een redelijk uitgebreide menukaart met gerechten zoals fish and chips of huisgemaakte burgers voor een schappelijke prijs.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Let’s Chalk ™️ (@letschalkart) op

Waar kun je deze bar vinden?

Wij probeerden The Pub in Berlijn en die beviel ons ten zeerste, maar je hebt er ook in onder andere Praag, Wenen en Boekarest. Misschien belangrijk voor alle hondenliefhebbers onder ons: The Pub in Berlijn wordt gekenmerkt door de talrijke foto’s van mopshondjes aan de muren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lorna Holden (@_lorna.mh) op

Alleen maar voordelen?

Nu denk je waarschijnlijk dat er alleen maar voordelen aan deze bar verbonden zijn: niet meer wachten tot je bestelling wordt opgenomen, geen wachtrijen aan de bar of geen slecht getapte pintjes meer. Allemaal waar, maar er is ook één groot nadeel voor ons.

Als je als Belg naar The Pub gaat, blijf je misschien een beetje op je honger zitten. Er worden namelijk vooral lokale bieren geserveerd. Een lekker Belgisch biertje zit er dus niet in, maar het plezier van het tappen (en je vrienden uitlachen), maakte het voor ons al de moeite waard.

The Pub Berlin
Rochstraße 14
Alexanderplatz, Berlijn 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ASHLEY BONORA (@ashbinash) op

Meer leuke hotspots

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Nooit meer een slecht pintje: in The Pub heeft iedereen een eigen tapkraan
Sluiten