Paulien
Paulien Diner 2 sep 2019

Culy Homemade: Marokkaanse tajine met kip en gekonfijte citroen

Koken in een tajine zorgt altijd voor een smaakexplosie. Dit recept doet er nog een schepje bovenop. Met saffraan, komijn, gember en citroenen breng je de kip lekker op smaak. De heerlijke geur krijg je er gratis bij.

Marokkaanse tajine met kip en gekonfijte citroen

Verwarm de tajine of een stoofpan. Meng het gemberpoeder met het komijnpoeder, de ras el hanout en saffraandraadjes. Wrijf de kip royaal in met het specerijenmengsel. Verwarm de olijfolie in de tajine of stoofpan en leg de kip erin. Bak de kip op een matig hoog vuur rondom lichtbruin.

Pel en snijd ondertussen de uien in halve ringen. Hak de peterselie fijn. Voeg de uien, peterselie en het kaneelstokje toe en bak ze ongeveer drie minuten mee. Schenk er zoveel water bij dat de kip tot de helft in het water staat. Breng de kip op een matig hoog vuur aan de kook. Laat de kip in ongeveer vijftig minuten met het deksel op de pan garen.

Halveer de gekonfijte citroen en verwijder de pulp. Snijd de gekonfijte citroen in reepjes. Haal de kip uit de pan en houd deze afgedekt met aluminiumfolie warm. Laat de saus op een hoog vuur vijf minuten inkoken.

Voeg de citroenreepjes en de olijven toe en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus eventueel verder op smaak met een beetje zout. Serveer de kip met de olijven en de citroenreepjes in de tajine of verdeel de kip in porties en verdeel over vier warme borden.

Dit gerecht is overheerlijk met rijst of met authentieke Marokkaanse broden.
tajine met kip en gekonfijte citroen

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: Marokkaanse tajine met kip en gekonfijte citroen
Sluiten