Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 6 feb 2018

De tacro, een croissant of een taco?

De tacro is een kruising tussen een croissant en een taco. Patisserie en koffiebar Vive la Tarte in San Francisco bedacht deze croissant-trend.  Ze staan nog niet lang op de kaart, maar zijn nu al een grote hit.

Go tacro!

Hoe ziet een tacro er dan precies uit? Het is een croissant in de vorm van een taco. Of een taco gemaakt van croissantdeeg. En als je denkt: “Daar zit toch niemand op te wachten?”, dan heb je het mis. Op de dag van de release waren alle 100 exemplaren binnen twee uur uitverkocht.

taco

Belgisch tintje

De eigenaren van Viva la Taste zijn Arnaud Goethals en Julie Vandermeersch, een Belgisch koppel. Om de opening van hun tweede locatie in de Amerikaanse stad in de verf te zetten, wilden ze een opvallend gerecht maken. Zo gezegd, zo gedaan. De in Californië zo geliefde taco werd hun uitgangspunt en daar gaven ze een twist aan.

Je kunt kiezen uit verschillende variaties van de snack. Bijvoorbeeld met kip en avocado of pulled pork en ananas. Liever veggie? Kies dan de tacro met jackfruit van de barbecue. De tacro’s worden afgemaakt met een topping van verse kool, zoetzure uien, radijs, mangosalsa en cress.

We’ve got something to make your Monday ?! ??????????????? #tacros #ferrybuilding // shot by @anctheory

A post shared by vive la tarte (@vivelatarte) on

Op naar San Francisco dan maar? Je vindt Vive la Tarte in het Ferry Building (aan de haven van SF) en aan Howard Street.

Sorry, this contest is now closed. – CONTEST: In need of a Taco? ? Croissant? ? have a TACRO!! (?+?) from Vive La Tarte! We are giving away 4 separate gift cards valued at $25 each to their new location at the Ferry Building (Suite 50)! To enter, tag 3 friends + follow @vivelatarte. – Contest runs until January 28th at 12:00 PM, PST. Contest winners will be randomly selected and announced in comments within 12 hours after contest has ended. – Per Instagram rules, we must mention this is in no way sponsored, administered, or associated with Instagram, Inc. By entering, entrants confirm they are 13+ years of age, release Instagram of responsibility, and agree to Instagram’s terms of use.

A post shared by San Francisco Pulse (@sanfranciscopulse) on

Reageer op artikel:
De tacro, een croissant of een taco?
Sluiten