Nancy
Nancy Recepten 22 apr 2019

Taco’s met zalm en salsa van avocado en mango

Taco’s met zalm met een salsa van avocado en mango? Een supercombinatie. Serveer er limoenmayonaise bij en je Mexicaanse fiësta is compleet. Om duimen en vingers bij af te likken!

Leg de Corona’s maar vast in de koelkast: dit gerecht wil je samen met je vrienden eten, onder het genot van een ijskoud Mexicaans pintje!

De salsa van avocado en mango geven de taco’s een frisse smaak. Tip: zorg dat je de ingrediënten in mooie gelijke blokjes snijdt (brunoise). De limoenmayonaise maak je zelf met een staafmixer. Zó gemakkelijk en  snel, dat je je afvraagt waarom je nog kant-en-klare potten koopt.

Culy Homemade: taco’s met zalm en salsa van avocado en mango

Zo maak je taco’s met zalm en salsa van avocado en mango

Meng voor de marinade het sap van een halve limoen met een eetlepel olijfolie, de gekneusde knoflook en peper en zout. Leg de zalm erin en zet 15 tot 30 minuten in de koelkast.

Maak dan de salsa. Meng de paprika, mango en avocado in een kom met de rode ui, het sap van een halve limoen, een eetlepel olijfolie en zout en peper.

Tijd voor de limoenmayonaise. Doe de olie, het ei, de mosterd, azijn in een maatbeker. Voeg ook het sap en de rasp van een halve limoen toe. Meng kort met de staafmixer tot een smeuïge mayonaise.

Verwarm de taco’s zoals aangegeven op de verpakking en bak ondertussen de zalm in een koekenpan met een laagje olijfolie. Haal de zalm uit de pan, laat even rusten op een snijplank en trek ‘m dan met twee vorken in grove stukken uit elkaar.

Nu kan je de taco’s vullen. Leg in het midden van elke taco een schepje salsa, een paar blaadjes sla, een paar stukjes zalm en vervolgens nog een schepje salsa. Maak af met nog wat blaadjes koriander en een schepje van de limoenmayonaise.

Serveer de taco’s met partjes limoen en hot sauce, naar smaak.

Culy Homemade: taco’s met zalm en salsa van avocado en mango

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Taco’s met zalm en salsa van avocado en mango
Sluiten