Winnie
Winnie Inspiratie 6 jan 2020

Taco party gepland? 5 tips om de lekkerste taco’s te maken

Taco party gepland? Dan zijn we bij deze officieel een heel klein beetje jaloers. Voor taco’s mag je ons namelijk altijd komen wekken. Zeker als ze helemaal on point zijn, wat vast en zeker lukt met deze 5 tips voor de lekkerste taco’s.

Met deze 5 tips om de lekkerste taco’s te maken scoor je gegarandeerd! En vergeet vooral niet om er Mezcal of een cocktail bij te serveren.

5 tips om de lekkerste taco’s te maken

1. Koop goeie (blauwe!) tortilla’s van maïs

De belangrijkste factor voor een goeie taco zit wellicht in de kwaliteit van de tortilla. In de supermarkt vind je vaak tarwetortilla’s, maar als je het echt op z’n Mexicaans wil, dan koop je best tortilla’s die gemaakt zijn van maïs.

Tegenwoordig vind je maïstortilla’s in de meeste grote supermarkten. Zo niet, dan heb je bij internationale winkels grotere kans om authentieke maïstortilla’s te scoren. Met een beetje geluk bots je ook op blauwe tortilla’s, gemaakt van een blauwe maïssoort. Extra funky en 100% zoals in Mexico.

2. Zoek inspiratie bij tacotentjes

Wil je wel eens wat anders dan een taco met kip en guacamole, dan is onze beste tip om inspiratie op te doen bij de menukaarten van tacorestaurants. Zo serveren ze bij Tranquilo in Antwerpen taco’s met buikspek en rode biet en bij Hija De Sanchez in Kopenhagen taco’s met gebakken ei, tomatensalsa, chicharron, ui en koriander.

Super handig, want zo stuit je op combinaties die je anders nooit had kunnen bedenken.

3. Zorg dat je smaken goed in balans zijn

Of je nu een bestaand recept gebruikt of niet, zorg dat de smaken van je taco mooi in balans zijn. De Mexicanen zijn niet bang van een beetje zoet (mangosalsa!) in combinatie met zuur (vers limoensap!), zout (cheddarkaas!), romig (zure room!) en spicy (chipotle!).

Bij de lekkerste taco’s zijn deze smaken mooi in balans. Zorg er dus voor dat je nooit overdadig veel inzet op één smaak, maar net een balans creëert tussen zoet, zout, zuur, romig en pikant.

4. Vergeet de (verse) toppings niet

Bestel je in Mexico een taco, dan mag je zeker zijn dat daar altijd een vers limoentje bij wordt geserveerd. En hoewel een bepaald deel van de bevolking koriander naar zeepsop vindt smaken, lijken ze in Mexico geen taco te serveren zonder dat die afgewerkt wordt met een paar blaadjes verse koriander.

Misschien lijkt dit louter ter afwerking, maar vergis je niet: verse toppings als limoen, koriander of (ingelegde) rode ui zijn cruciaal! Door toppings kan je ook makkelijk extra crunch toevoegen, zoals we eerder deden met popcorn en geroosterde maïs.

5. It’s all in the sauce

De Mexicanen deinzen niet terug van een stevige partij spicyness. Salsa macha, salsa verde, pico de gallo… Ze maken graag hun eigen verse salsa’s of druppelen overal wat extra chili-olie op.

Hou jij ook wel van wat spicyness, zorg dan dat er minstens één fijne salsa op tafel staat. Die kan je zelf maken, maar je kan ook investeren in een kwaliteitsvolle hot sauce.

PS: Don’t trust people that don’t like tacos. They’re probably not human. 

Nog meer taco’s?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Taco party gepland? 5 tips om de lekkerste taco’s te maken
Sluiten