Liselotte
Liselotte Recepten 25 mrt 2018

Tabouleh: een salade uit de Libanese keuken

Tabouleh (ook tabbouleh of tabouli genoemd) is voor het Midden-Oosten wat een rucolasalade voor de Italianen is. Voor het van oorsprong Libanese gerecht heb je niet veel nodig: een recept is eigenlijk overbodig en je kan het overal bij serveren. De bussels groene kruiden zorgen voor de smaak en de rest is up to you!

We zien nog vaak tabouleh met couscous in de hoofdrol, maar dat is niet helemaal juist. Tabouleh is namelijk van origine een peterseliesalade, gemengd met een klein beetje (en dus geen schalen vol) bulgur!

Tabouleh: een salade uit de Libanese keuken

Er zijn nog een aantal zaken waaraan je moet denken.  Zo hak je de kruiden niet, maar snijd je ze en breng je de salade pas vlak voor het serveren op smaak.

Hieronder vind je het recept van Nadia en Merijn, die precies weten hoe je een geweldige tabouleh serveert.

Het recept voor tabouleh

Was de peterselie en maak busseltjes van de takjes zodat je ze makkelijk kan snijden. Haal de muntblaadjes los van de takjes en snijd samen met de peterselie (de blaadjes én de steeltjes) heel fijn.

Snijd de bosui en groene peper ook fijn en meng met een beetje peper en zout. Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit. Kook de bulgur gaar volgens de verpakking en snijd de tomaatjes in kleine blokjes.

Meng vlak voor het serveren de kruiden met de bosui, de groene peper en de citroenrasp. Breng verder op smaak met zout, veel citroensap en een flinke scheut olijfolie. De tabouleh moet sappig en friszuur zijn. Serveer met blaadjes romaine-sla, witte kool en flatbread.

Tabouleh: een salade uit de Libanese keuken

 

Reageer op artikel:
Tabouleh: een salade uit de Libanese keuken
Sluiten