Lena
Lena Inspiratie 6 dec 2019

Dankzij Table in a Box ziet je tafel eruit alsof ze zo van Pinterest komt

Een etentje geven is heel fijn, maar er komt heel wat bij kijken en ondertussen moet je gewoon werken. Tegen de tijd dat je Ottolenghi’s kwartels met gebrande miso, butterschotch, granaatappel en walnootsalsa eindelijk in de oven hebt gekregen bellen de eerste gasten al aan. Dankzij Table in a Box heb je ook op die momenten een prachtig gedekte tafel. 

Katrien Sterckx richtte een jaar geleden Table in a Box op voor de drukbezette gastvrouwen en -heren die toch een Pinterest-proof tafel willen wanneer ze familie of vrienden te gast hebben. Haar doel: zorgen dat je op het einde van de avond tevreden kunt terugkijken op een geweldig dinertje met alles er op en er aan.

Sterckx is mama van drie. Door drukke dagen en lastige werkuren miste ze de rustige, gezellige tafelgesprekken van vroeger. Zo ontstond het idee om sets te ontwikkelen waardoor tafelen terug leuk wordt en je vanzelf vaker tijd wil doorbrengen met met familie en vrienden.

Table in a Box
Bron: Table in a Box. Foto door Jamie Neirynckx

Een perfect gedekte tafel in een handomdraai

Waar je normaal zou moeten nadenken over de geschikte decoratie en dan én kaarsen, én servetten én vaasjes zou moeten opdiepen, koop je bij Table in a Box alles in een set. Die bevat kaarsen, matching servetten, versiering van natuurlijke materialen en een handleiding over hoe je de tafel juist moet inrichten. Dat neemt slechts een paar minuutjes van je tijd in beslag, zodat je meteen terug in je potten kunt gaan roeren.

Voor elk moment is er een passend thema. Zo zijn er sets met namen als Botanical Brass, Merry Moose, Fall in Love, een minimalistische chique box genaamd Swedish Winter en het feestelijk rode Waiting for Santa (van die laatste twee kun je onderaan dit artikel een box winnen!). In de online shop kun je de meeste elementen ook los bestellen, mocht je dat willen.

De Swedish Winter-decoratie van Table in a Box
De Swedish Winter-decoratie van Table in a Box
Table in a Box
Waiting For Santa – kerstset

In de box zit ook een link naar een Spotify-playlist die perfect is afgestemd op het thema van je feesttafel, nog zoiets waar je kostbare minuten mee verliest terwijl je eigenlijk je gasten welkom wilt heten. En alsof dat nog niet genoeg is krijg je ook menu-suggesties mee. Misschien wel het allerbeste: de set wordt aan huis geleverd en is herbruikbaar.

Huren

Ben je van plan om een groter feest te geven maar hoef je niet zo nodig tafeldecoratie voor dertig man in huis te hebben? Dan kun je ook een box huren. Het concept blijft hetzelfde, alleen kun je extra’s bestellen zoals naamkaartjes of aangepast tafellinnen en kun je zelfs op zoek gaan naar bijpassende meubels en tafelgerei bij een van de partners an Table in a Box.

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Dankzij Table in a Box ziet je tafel eruit alsof ze zo van Pinterest komt
Sluiten