Donderdag Veggiedag: linguine met shiitake en groene asperges

Dit veggie recept voor linguine met shiitake en groene asperges is simpel om te maken en ideaal voor een doordeweekse lentedag.

Zo maak je linguine met shiitake en groene asperges

Snijd de shiitake in plakjes en bak deze samen met het fijn geperste teentje knoflook in een pan met wat olie of boter lichtbruin. Bak ze niet té lang: dan worden ze te zacht. Bak ook de groene asperge(tips) mee; je kunt die, als je wilt, ook kort blancheren.

Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg bij de shiitake en groene asperges in de pan. Hussel goed door en breng op smaak met peper, zout en een extra vergine olijfolie. Garneer met de fijngehakte bieslook.

Donderdag Veggiedag: linguine met shiitake en groene asperges

Nog meer lekkere recepten met asperges

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Meer leuke content? Like ons op Facebook