Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 22 mei 2019

Stop voedselverspilling met Too Good To Go

Heb je je wel eens afgevraagd wat restaurants doen met eten dat is overgebleven? Of wat er gebeurt met de overschotjes van groenten, vlees of vis in de supermarkt? Dankzij de app van ‘Too Good To Go’ kun je voor een klein bedrag deze leftovers afhalen zodat er voortaan geen voedsel meer wordt weggegooid. Win-win noemen we dat.

Too Good To Go

Volgens Too Good To Go gooien we in België meer dan 3.5 miljoen ton eten in de vuilbak met een waarde van ongeveer 670 miljoen euro per jaar. Daarnaast verspillen we gemiddeld 345 kg voedsel per jaar per inwoner in België. Hiervan wordt 15 kg per persoon thuis verspild.

Na die confrontatie besloten enkele ondernemers uit Europa de handen in elkaar te slaan. Zij begonnen een app te ontwikkelen die uitgroeide tot Too Good To Go. Een app waarmee iedereen zijn steentje kan bijdragen in de strijd tegen voedselverspilling.

Jij geniet van overheerlijk eten terwijl je de lokale handelaar steunt. De handelaar vermindert actief zijn verspilling en krijgt nieuwe klanten over de vloer. Samen met de handelaar draag je bij tot een betere wereld. Win-win-win!

Stop voedselverspilling met Too Good To Go
Foto’s: Too Good To Go

Hoe werkt het?

Heel simpel: download de app en vind lokale handelaren in jouw buurt die voor een klein bedrag maaltijden die overgebleven zijn aanbieden. Ook bij de supermarkt kun je een zak eten afhalen aan kleine prijzen. Wat je meekrijgt verschilt per dag, omdat de supermarkt natuurlijk niet kan voorspellen wat er die dag blijft liggen.

Too Good To Go vraagt ook je eigen potje of zak mee te brengen zodat ook de afvalberg niet nog meer groeit.

Stop voedselverspilling met Too Good To Go

Zelf eens proberen?

Too Good To Go

Lees ook:

Deze gadgets helpen je voedselverspilling tegen te gaan

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Too Good To Go

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Stop voedselverspilling met Too Good To Go
Sluiten