Culy Homemade: stoofpot met shiitakes, champignons en venkel

Eén van de grootste voordelen van de winter is dat we de stoofpot weer uit de kast kunnen halen. Want niets is zo fijn als een warme stoof op een gure dag.

Het recept voor stoofpot met shiitakes, champignons en venkel

Bak de spekjes in een stoofpot in eigen vet krokant. Haal uit de pot en zet apart.

Doe een eetlepel boter bij het braadvet van de spekjes, verwarm op middel tot hoog vuur en braad de stukken vlees aan tot ze een bruin korstje krijgen. Kruid de stukken met peper en zout zodra ze in de pan liggen. Zorg dat de stukken elkaar niet overlappen, bak ze indien nodig in enkele keren. Voeg steeds een eetlepel boter toe zodat het vlees niet aanbrandt.

Leg alle stukken vlees weer in de pot en roer de spekjes, ui, venkelzaadjes en paprikapoeder erdoor. Laat 2 minuten bakken op middelhoog vuur. Roer af en toe.

Doe de venkel in de pan en schep goed door.

Roer de bloem erdoor en bak 1 minuut mee.

Schenk de rode wijn bij de bouillon en verwarm. Giet het samen bij het vlees.

Doe het laurierblaadje en de jeneverbessen erbij en laat minstens 2 uur pruttelen op een laag vuur (afhankelijk van het soort vlees). Kruid met peper en zout.

Schep een half uur voor het einde de shiitakes en champignons door de stoofpot. Lekker met gekookte aardappelen of frietjes.

Culy Homemade: stoofpot met shiitakes, champignons en venkel

Meer leuke content? Like ons op Facebook