Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 24 apr 2019

Spinazie koken als een pro doe je zo

Spinazie kun je op allerlei manieren bereiden. Van bakken tot koken en van wokken tot pureren. Wil je de bladgroente koken? Met deze tips kook je spinazie (vers of uit een pak) als een pro.

Spinazie is een heel gezonde en veelzijdige groente. De bladgroente wordt dan ook in veel recepten gebruikt. Zo zijn er talloze recepten met spinazie in smoothies, quichesovenschotels en salades.

Spinazie koken als een pro doe je zo

Spinazie koken uit pak

Spinazie koken is één van de meest gebruikte manieren om de groente te bereiden. Wanneer je spinazie uit een pak koopt, bereid je het in een pot. Die zet je een aantal minuten op een laag vuurtje. Het is dan niet nodig om extra vocht toe te voegen.

Ook kun je er voor kiezen om de spinazie op te warmen in de microgolf. Doe de blokjes diepvriesspinazie met een beetje water in een afgedekte schaal en verwarm volgens de aanwijzingen op het pak. Ook verse spinazie kun je met een klein beetje water in een schaal in de microgolf koken. Twee tot vier minuten op een lage stand is dan voldoende. Schep de spinazie tussendoor even om.

Verse spinazie koken

Verse spinazie koken, vergt iets meer tijd en precisie. Zo kook je verse spinazie:

  • Was de spinazie eerst goed schoon. Hiermee voorkom je dat er nog stukjes aarde of zand tussen de bladeren zit. Verwijder de dikke bladstelen.
  • Breng de spinazie aan de kook. Dit doe je in een pot met weinig water. Voeg er eventueel een snuifje zout aan toe voor wat extra smaak. Blijf de spinazie roeren zodat alle bladeren goed gaar worden.
  • Giet de spinazie af. Binnen 4 tot 6 minuten is de spinazie klaar en kan je met behulp van een zeef of vergiet het water laten weglopen.

Ben je benieuwd naar recepten met spinazie? Zo maak je biefstuk met spinazie en oesterzwammen in oestersaus  of een heerlijke frisse salade met spinazie, aardbeien en geitenkaas. Wil je iets specialer? Maak dan deze groene shakshuka met spinazie.

Spinazie koken als een pro doe je zo

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Spinazie koken als een pro doe je zo
Sluiten