Spice up your chili! 5 manieren om chili extra pit te geven

Smaakt je chili (con of sin carne) flauw? Doe daar snel iets aan, want chili moet pit hebben, het liefst zoveel mogelijk, wat ons betreft. Dus heb je je chili niet juist gekruid? Geen nood, wij geven je 5 manieren om je chili een boost te geven. Spice up your chili!

spice up your chiliZo geef je chili extra pit

Voeg iets zuurs toe
Azijn, balsamico, rode-wijnazijn, appelcider, … Een eetlepel van iets zuurs zorgt al voor een meer smaakvolle chili.

Geef meer diepte aan je saus
Roer een klein beetje sojasaus, Worcestershire of tamari (Japanse zoute sojasaus) door je saus. Door de zoute smaken geef je je saus meer diepte. Begin met een klein scheutje en proef of er nog meer nodig is.

Tomatenpuree
Bak 1 of 2 eetlepels eerst even kort aan in een beetje olie voor je het aan de saus toevoegt. Anders overheerst de ‘rauwe’ smaak van de tomatenpuree in de saus. Roer het door je saus om meer smaak te krijgen.

Tomatenpuree, passata en tomaten uit blik: wat zijn de verschillen?

Chocolade
Ja, je leest het goed: chocolade aan je chili toevoegen geeft je saus een enorme boost. Een paar blokjes donkere chocolade maakt je saus zoet en bitter tegelijk. Zálig!

spice up your chili

Een scheutje uit de augurkenpot
Ook dit lees je goed. Een klein scheutje vocht uit je pot augurken geeft hetzelfde effect als de zuren van ons eerste punt.

Nog meer pit?
Natuurlijk serveer je je favoriete hot sauce of tabasco bij je gebooste chili.

Hoe heter hoe beter

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Reageer op artikel:
Spice up your chili! 5 manieren om chili extra pit te geven
Sluiten