Alice
Alice Recepten 23 jan 2020

Haal Spanje in huis met deze lekkere paellakroketjes

Met deze paellakroketjes wanen we ons meteen al terug in Valencia, de paellahoofdstad van Spanje. We geven er een Belgische twist aan door ze te paneren en serveren als kroketjes. Ideaal als aperitiefhapje en origineler dan een gewone bitterbal.

Dit recept voor paellakroketjes vonden we op de foodblog Koken op hakken. Het culinair brein achter dit recept is Stefanie Bex, maar de blog zelf werd in 2013 opgericht door Tessa Knaeps. Ondertussen behoort Koken op hakken tot een van de beste foodblogs van België.

Eet je liever paella met alles erop en eraan? Geen probleem want dit recept is erg flexibel: kies zelf welke ingrediënten je aan je paellarijst toevoegt (denk aan mosselen, inktvis en kip). Wij leggen je alvast uit hoe je deze basisvariant maakt.

paellakroketjes
Foto: Kokenophakken

Hoe maak je deze paellakroketjes?

Stoof de ui, look en paprika aan in een scheutje olijfolie op het vuur. Voeg na enkele minuutjes de tomatenblokjes en de diepvrieserwtjes toe en laat even sudderen.

Doe nu de risottorijst en de saffraan erbij. Bevochtig het geheel met de kippenbouillon. Blijf roeren tot de rijst het vocht volledig heeft opgenomen en gaar is (duurt +/- 15 minuten). Laat even afkoelen.

Rol van de afgekoelde paella kleine balletjes. Rol ze door de bloem, het eiwit en ten slotte door de panko.

Verwarm de friteuse tot 180 graden. Bak hierin de paellakroketjes goudbruin in 2 à 3 minuutjes.

Serveer met een dipsaus naar keuze. Kies bijvoorbeeld voor een lekker looksausje of maak snel een sausje op basis van mayonaise klaar. Iets meer tijd? Serveer er dan een frisse zelfgemaakte tomatensaus bij!

Meer recepten met rijst

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Haal Spanje in huis met deze lekkere paellakroketjes
Sluiten