Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 18 feb 2018

Spaghetti bolognese op een snelle manier

Bij de klassieke spaghetti bolognese staat de saus uren te pruttelen op het fornuis. Maar soms wil je dat je maaltje snel op tafel staat. Goesting in lekkere pasta, maar niet veel tijd? Wij hebben een snelle manier voor je. 

Wij gebruikten voor dit recept spaghetti, maar je kunt ook traditionele tagliatelle gebruiken.  Niet alleen de verse basilicumblaadjes, maar ook de steeltjes verwerk je in de saus. Als je deze fijngehakt meebakt met de ui, geeft dat extra smaak.

Het recept voor spaghetti bolognese

Verwarm een scheutje olijfolie in een grote braadpan of stoofpot op middelhoog vuur. Bak hierin het gehakt rul en breng op smaak met voldoende peper en zout. Snipper ondertussen de ui, knoflook en basilicum (inclusief de steeltjes), en snijd de wortel en bleekselder in kleine blokjes.

Giet het gehakt af wanneer het gaar is en zet apart. Maak de pot niet schoon, maar verwarm ‘m weer op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Verlaag het vuur en fruit de ui. Breng na een paar minuten op smaak met peper en zout en voeg dan de basilicumsteeltjes en de knoflook toe. Fruit kort mee en doe de wortel en bleekselder in de pan. Doe er ook het laurierblaadje en de oregano bij.

Bak de groenten nog ongeveer tien minuten op laag vuur tot het geheel lekker begint te geuren, de ui mooi glazig is en de groenten zacht zijn. Proef tussentijds en kruid eventueel extra met zout en peper. Het klinkt misschien overbodig, maar geloof ons: dit maakt het verschil!

Roer het gehakt, de tomatenblokjes en passata door de groenten. Leg het deksel op de pot en breng langzaam aan de kook. Laat de saus een halfuur pruttelen en voeg dan naar smaak peper en zout toe, samen met de wijn, azijn en suiker. Laat nog een kwartier pruttelen en proef opnieuw. Breng eventueel extra op smaak.

Kook de pasta volgens de verpakking. Serveer met de bolognesesaus en eventueel Parmezaanse kaas.

Spaghetti bolognese

 

Reageer op artikel:
Spaghetti bolognese op een snelle manier
Sluiten