Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 26 sep 2018

Culy Homemade: spaghetti alla puttanesca

Bij Culy zijn enorme pastafanaten en zouden we elke dag wel een variant kunnen eten. Je mag ons er letterlijk midden in de nacht voor wakker maken. En wat ook geweldig is, is dat er achter bijna elk pastagerecht een verhaal zit. Zo ook achter spaghetti alla puttanesca.

Desnoods uit de vuilbak

Pasta alla puttanesca betekent ‘pasta van de hoeren’ (pardon our French). Maar het komt oorspronkelijk van de uitspraak: “Facci una puttanata qualsiasi” dat een late klant uitriep toen hem werd gemeld dat er in signore Petti’s restaurant ‘Rancio Fellone’ in Ischia niet genoeg ingrediënten meer waren om een degelijke maaltijd te serveren. Het wil zoveel zeggen als: ‘Maak maar iets waardeloos of desnoods uit de vuilbak’.

Signore Petti had enkel 4 tomaten, 2 olijven en wat kappertjes liggen en creëerde zo de basis voor een heerlijke saus.

Er gaat ook ansjovis in. Wees niet bang voor de sterke smaak ervan; die geeft het gerecht een ziltige smaak, maar de ansjovis zelf proef je niet. Je kunt het ook weglaten en simpelweg zout aan de saus toevoegen.

Zo maak je spaghetti alla puttanesca

Verhit de olijfolie in een pot met dikke bodem op laag vuur. Bak de knoflook en de ansjovis, terwijl je blijft roeren tot de ansjovissen een zachte pasta zijn geworden.

Doe de olijven en kappertjes in de pot en bak op middelhoog vuur een minuut mee. Voeg de tomaten toe en kruid met peper.

Draai het vuur laag en laat de saus, met het deksel op de pot, een half uur pruttelen. Mocht de saus te dik worden, doe er dan een beetje water van de pasta bij. Voeg de peterselie in de laatste minuut toe.

Kook intussen de pasta in een grote pot met ruim water en zout. Meng goed met de saus en serveer met Parmezaanse kaas.

pasta alla puttanesca

Nog meer lekkere pastarecepten

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: spaghetti alla puttanesca
Sluiten