Lai-Wah
Lai-Wah Uncategorized 24 jun 2019

Spaanse tortilla met erwtjes en tomaat

Dit recept is simpel en dus ideaal voor een doordeweekse dag: een zomerse Spaanse tortilla met erwtjes en tomaat.

Zo maak je een Spaanse tortilla me erwtjes en tomaat

Zet een kookpto met water op. Schil de aardappelen en kook ze gaar gedurende 15 minuten. Giet af. Snijd de aardappelen in schijfjes. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd de tomaat vervolgens in reepjes. Snipper een ui.

Klop de eieren los met de melk. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui gedurende ongeveer 5 minuten. Verdeel de aardappelschijfjes, tomaat en doperwtjes over de pan. Schenk het eimengsel over de groenten in de pan en bestrooi met kaas. Plaats een deksel op de pan en laat de tortilla gedurende 15-20 minuten gaar en goudbruin worden.

Om de tortilla mooi uit de pan te krijgen leg je een groot bord op de tortilla, draai in één bewegen de pan met inhoud om. Leg hier na nog een ander bord op de tortilla keer nog een keer om, zo komt de tortilla mooi en in één stuk uit de koekenpan.

Verdeel de tortilla over vier borden en serveer met wat stokbrood.
Tip: Serveer samen met een een groene salade.

Nog meer Spaanse recepten

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Spaanse tortilla met erwtjes en tomaat
Sluiten