Culy Homemade: soep van veldsla met krokante ham

Wist je dat veldsla veel vitamine C bevat? Heel slim dus om deze soep van veldsla met krokante ham naar binnen te slurpen tijdens een griepepidemie.

De krokante ham serveer je apart bij de soep en geeft het gerecht een lekker hartige beet.

Het recept voor soep van veldsla met krokante ham

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de stukjes ham met de panko en 1 eetlepel olijfolie. Spreid over een met bakpapier beklede bakplaat en steek 6 tot 8 minuten in de oven tot de ham krokant is en de panko goudbruin kleurt. Schep halverwege om.

Verwarm in een soeppot de rest van de olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en de knoflook. Doe de aardappelen met de groentebouillon in de pot en laat 10 minuten zachtjes koken.

Schep de veldsla door de soep en laat nog 5 minuten pruttelen. Mix de soep met een staafmixer glad en kruid met peper en zout. Serveer met de krokante ham.

Culy Homemade: soep van veldsla met krokante ham

Nog meer gezonde soepen

Ontvang Culy wekelijks in je mailbox

* indicates required


Meer leuke content? Like ons op Facebook