Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 18 aug 2018

Probeer eens iets anders dan een boterham met choco: shakshuka op toast

Shakshuka, het wereldse gerecht met tomaten en ei, kan je ook op een geroosterde boterham maken. Dat is eens iets anders dan je standaard ontbijt met choco!

Op Tasty vonden we deze video waar de shakshuka op toast wordt bereid. Wij schreven het recept voor je uit.

Het recept voor shakshuka op toast

Verwarm de oven op 180 graden. Leg de sneetjes brood op een met bakpapier bekleed ovenrooster en bak ze gedurende 8 minuten tot ze lichtbruin kleuren.

Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de ui-stukjes hier 5 minuten in tot ze zacht zijn. Doe de paprika erbij en bak ongeveer 5 minuten tot het zacht is.

Voeg de look en alle kruiden (behalve de peterselie) toe samen met de tomaten. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten pruttelen tot de saus indikt. Roer regelmatig.

Schep de saus op de sneetjes brood en maak een klein kuiltje in de saus voor het ei. Breek de eieren boven de boterhammen en kruid met peper en zout.

Bak 20 minuten (of tot de eieren stollen), besprenkel met de peterselie en serveer direct.

Probeer eens iets anders dan een boterham met choco: shakshuka op toast
Bron: Tasty
Reageer op artikel:
Probeer eens iets anders dan een boterham met choco: shakshuka op toast
Sluiten