Paulien
Paulien Recepten 13 sep 2019

Culy Homemade: salsa van gegrilde mais met tortillachips

Grote fan van Mexicaans eten maar wil je eens iets anders op tafel zetten dan guac en salsa? Dan moet je deze salsa van gegrilde mais een keertje proberen. Superlekker, vooral omdat we de mais eerst grillen. En je hebt ‘m binnen 10 minuten op tafel staan. Breek die zak nachos al maar aan!

Deze salsa is het lekkerst als je hele maiskolven gebruikt. Zijn die niet in het seizoen (of heb je geen zin in het extra werk), ga dan voor een blikje maiskorrels. Dat werkt ook heel goed.

Salsa van gegrilde mais

Salsa van gegrilde mais

Gril de maiskolven of maiskorrels in een gietijzeren pan, op hoog vuur. Gooi ook de jalapeñopeper erbij in de pan. Als de maiskorrels zwarte plekjes beginnen te vertonen, is de mais goed. Dan mag alles uit de pan.

Snijd de maiskorrels van de kolven met een scherp mes en doe ze in een kom. Meng met de gesnipperde rode ui en een flinke snuf grof zeezout.

Haal de zaadlijsters uit de gegrilde jalapeño en snijd de peper fijn. Doe ‘m bij de mais.

Snijd de vleestomaat in vier parten, haal het kroontje eruit en knijp de tomaat uit boven een aparte kom, om wat overtollig vocht kwijt te raken (anders wordt de salsa te nat). Hak ‘m daarna in blokjes en doe die bij de mais.

Hak de steeltjes van het bosje koriander fijn en doe die samen met de blaadjes bij de salsa. Maak de salsa af met limoensap (naar smaak) en eventueel nog wat extra zout. Eet de salsa op met tortillachips uit de winkel of maak deze ook lekker zelf.

Salsa van gegrilde mais
Reageer op artikel:
Culy Homemade: salsa van gegrilde mais met tortillachips
Sluiten