Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 26 jul 2018

Donderdag Veggiedag: salade van linzen met zongedroogde tomaten en gorgonzola

Een superlekker veggie-recept met linzen, zongedroogde tomaten en gorgonzola. Serveer met knapperig brood en een glas koele wijn. 

Je kan heel gemakkelijk zelf zongedroogde tomaten maken, maar die uit een potje van de supermarkt volstaan ook. Neem dan wel de tomaatjes op olie.

Zo maak je de salade van linzen met zongedroogde tomaten en gorgonzola

Leg de rode ui in een middelgrote schaal, schenk de azijn erover en bestrooi met het zout. Roer alles door en laat de ui een paar minuten staan, zodat hij zachter wordt.

Doe de linzen in een pot met kokend water (het water moet 3 centimeter boven de linzen staan) en laat ze in 20 – 30 minuten gaar worden. Laat ze in een vergiet uitlekken en meng ze met de ui. Voeg de olijfolie, knoflook en zwarte peper toe. Schep alles door elkaar laat de salade afkoelen. Schep de kruiden erdoor en proef of er nog zout of peper nodig is.

Schep de salade op een platte schaal of groot bord en doe de tomaatjes en gorgonzola erbij. Sprenkel wat olie van de gedroogde tomaten erover en serveer direct.

Recept:  Caroline Brouwer

 

Reageer op artikel:
Donderdag Veggiedag: salade van linzen met zongedroogde tomaten en gorgonzola
Sluiten