Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 5 aug 2019

Culy Homemade: salade met krieltjes, zeekraal en gerookte forel

Met een salade met krieltjes, zeekraal en gerookte forel haal je de zomer in huis. Of in je tuin. Of op je terras. Lekker met een koel glas witte wijn en de zon op je snoet.

Tip: let goed op dat je zeekraal van goede kwaliteit koopt: ze moeten een mooie, donkergroene kleur hebben, stevig en droog aanvoelen en fris ziltig ruiken. Dan heb je verse zeekraal van goede kwaliteit te pakken.

Zo maak je een salade met krieltjes, zeekraal en gerookte forel

Meng in een schaaltje het citroensap met 4 eetlepels olijfolie en peper.
Was de krieltjes goed onder stromend water en snijd ze in plakjes van 1 cm. Kook de plakjes in water met een snuifje zout in 5 minuten beetgaar.

Bak ondertussen in een pan met 1 eetlepel olijfolie de zeekraal op middelhoog vuur ongeveer 4 minuten. Bak de look nog een minuut mee. Giet de krieltjes af en laat ze eventjes uitstomen. Schep ze in een grote schaal en meng er voorzichtig de dressing door. Laat afkoelen tot ze lauwwarm zijn.

Schep de zeekraal en forelfilet door de krieltjes en serveer direct.

Culy Homemade: salade met krieltjes, zeekraal en gerookte forel

Nog meer lenterecepten

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: salade met krieltjes, zeekraal en gerookte forel
Sluiten