Salade met gebakken peer, blauwe kaas en walnoten

Een heerlijke, winterse salade met gebakken peer, blauwe kaas en walnoten. Zalig voor een koude winterse dag. 

Recept voor salade met gebakken peer, blauwe kaas en walnoten

Voor de gebakken peer
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de peer en verwijder het klokhuis. Halveer de peer en leg de twee helften met de platte kant naar boven op een bakplaat. Lepel de honing over de twee helften tot ze overal bedekt zijn.

Bak ze 10 minuten op 180 graden. Laat de stukken peer afkoelen en snij ze in plakjes. Je hebt voor 1 persoon ongeveer een halve peer nodig, dus je houdt wat over.

Voor de salade:

Maak de dresssing door 1 eetlepel balsamico-azijn, een kneepje honing en 2 eetlepels olijfolie goed in een schaaltje te mengen met een garde.

Doe de slamix en de rucola in een schaal. Voeg de helft van de dressing toe en schep het geheel goed door. Doe de salade in een saladebord.

Verdeel 2 eetlepels blauwe kaas over de salade en bestrooi met een klein handje (grofgehakte) walnoten. Leg de plakken peer tussen de salade of leg ze erop. Maak af met nog wat dressing en maal tot slot wat peper over de salade. Garneer eventueel met een takje tijm.

Salade met gebakken peer, blauwe kaas en walnoten

Meer leuke content? Like ons op Facebook