Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 16 jan 2019

Culy Homemade: salade met broccoli, kip en gorgonzola

De combinatie van broccoli, kip en gorgonzola in deze salade is werkelijk goddelijk. Lekker bij de lunch of als lichte avondmaaltijd als je even geen behoefte hebt aan zware kost.

Zo maak je een salade met broccoli, kip en gorgonzola

Kook de kipfilet in water (met eventueel een bouillonblokje voor extra smaak) zachtjes gaar. Hoe lang dat duurt is afhankelijk van de dikte van de kipfilets. Haal ze uit de pot en laat afkoelen.

Leg de broccoliroosjes in een pot onder een klein laagje water met een snuifje zout. Ze hoeven niet helemaal onder water te staan. Leg het deksel op de pot en breng aan de kook. Kook drie tot vijf minuten zodat de broccoli nog een beet heeft. Giet af en spoel direct met koud water zodat ze niet doorgaren. Laat goed uitlekken.

Pluk de kipfilet met twee vorken of met je vingers in stukjes. Leg de kip met de broccoli, rucola en walnoten in een grote schaal en schep alles goed om.

Prak voor de dressing met een vork de gorgonzola tot een smeuïge saus. Roer er de witte wijnazijn, olijfolie en salie door en kruid met peper. De dressing moet niet heel vochtig te zijn, maar iets dik. Als de dressing te droog is, doe er dan nog een beetje olijfolie en witte wijnazijn bij.

Schep de dressing voorzichtig door de groene salade. Lekker met knapperig (stok)brood.

Culy Homemade: salade met broccoli, kip en gorgonzola

Nog meer goesting in salade?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: salade met broccoli, kip en gorgonzola
Sluiten