Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 20 jul 2018

Roerei uit de wok met bieslook

Roerei kan je heel gemakkelijk in een wok klaarmaken. Door er rijstwijn en sesamolie aan toe te voegen krijgt het een typisch Aziatische smaak. Ideaal voor als je eens iets anders wilt.

Mocht je in de Aziatische supermarkt Chinese knoflookbieslook tegenkomen, gebruik die dan in dit gerecht, want dat is het lekkerst. Heb je de normale bieslook, voeg dan nog een halve koffielepel knoflookpoeder toe aan het ei-mengsel.

Roerei uit de wok

Houd rekening met de volgende zaken wanneer je roerei uit de wok maakt:

  • Voeg genoeg olie toe, want olie voorkomt dat de eieren aanbranden in de hete wok.
  • Roerbak de eieren op middelhoog tot laag vuur anders worden ze niet lekker fluffy.
  • Een beetje water en suiker zorgen ervoor dat de eieren zijdezacht worden.
  • Schep de eieren voorzichtig om. Zodra de onderkant begint te garen schep je ze rustig om. Wacht niet te lang, anders wordt je roerei bruin en hard.
roerei uit de wok
Foto: Woks of Life

Zo maak je roerei uit de wok met bieslook

Klop de eieren in een grote schaal samen met de suiker, zout, rijstwijn, peper, sesamolie en het water. Schep er daarna de bieslook bij.

Verwarm de wok op hoog vuur en draai naar middelhoog zodra de wok begint te roken. Wacht 10 seconden en schenk dan de olie in de wok. De olie moet heet zijn, maar niet roken.

Schenk het eimengsel in de wok en roer voorzichtig met een houten spatel tot ze gaar zijn.

roerei uit de wok
Foto: Woks of life

Dit recept komt van een van onze favoriete foodblogs The Woks Of Life.

Reageer op artikel:
Roerei uit de wok met bieslook
Sluiten