Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 22 jan 2018

Rijstpap met een moderne twist

Rijstpap, wie is er niet groot mee geworden? Met vanille en veel bruine suiker, zalig! Omdat wij van Culy altijd alles nét op een andere manier willen doen, geven we een moderne twist aan de klassieke versie van rijstpap.

Het begint bij de pap

Allereerst de basis: de pap. Neem hiervoor 1 kopje reeds gekookte witte rijst en 2 kopjes melk, met suiker naar smaak en een paar eetlepels roomboter voor extra romigheid. Gebruik je dessertrijst, kijk dan voor de hoeveelheid melk op de verpakking.

Doe alles samen in een diepe sauspan, liefst met een een dikke bodem. Kook op zacht vuur zo’n 20 minuutjes, totdat alle melk door de rijst is opgenomen.

Smaakmakers

Nu kun je smaakmakers gaan toevoegen. Dat kan klassiek met kaneel, (verse) vanille en rozijntjes. Of wat exotischer met citroen- of limoenrasp, een beetje kokosrasp en mango als topping. Partjes appel erbij geven je rijstpap een frisse toets. Of geef er een geurige Arabische twist aan met saffraan, kaneel en pistachenootjes.

Je kunt alles wat je maar lekker vindt gebruiken om je rijstpap te pimpen: vers fruit, bessen, noten, zaden, maar ook jam, siroop of fruitcompote. En als je lekker decadent wil doen: geraspte pure chocolade of verbrokkelde koekjes. Smullen!

Reageer op artikel:
Rijstpap met een moderne twist
Sluiten