Nancy
Nancy Recepten 10 apr 2018

Ricotta uit de oven (ricotta al forno) van River Café

River Café in Londen is een wereldberoemd restaurant waar de simpele Italiaanse keuken zonder opsmuk hoogtij viert. Beroemde chefs als Jamie Oliver, Hugh Fearnly-Whittingstall en April Bloomfield leerden er de kneepjes van het vak. Ter ere van hun 30-jarige jubileum brengen ze een kookboek uit: River Café 30. Wij delen alvast een recept uit dit boek met je: ricotta al forno, oftewel ricotta uit de oven.

Ricotta al forno is één van onze favoriete recepten. Het is een soort Italiaanse soufflé zonder bloem. Als hij gaar is, moet de bovenkant nog een beetje wiebelig zijn.

Zo maak je ricotta uit de oven

Verhit de oven tot 190 °C.

Bedek de bodem en wand van een ronde springvorm van 30 cm doorsnee met een beetje boter en wat geraspte Parmezaanse kaas. Schud de overtollige kaas eruit.

Doe de kruiden in de kom van een keukenrobot en doe de helft van de ricotta en de slagroom erbij. Draai tot een lichtgroen goedje. Voeg de rest van de ricotta en slagroom toe en zet de machine weer aan.

Voeg de eieren stuk voor stuk toe terwijl je aan het mengen bent. Strooi er zeezout en zwarte peper bij. Spatel tenslotte de Parmezaanse kaas erdoor.

Schep het mengsel in de vorm en verspreid de olijven erover. Zet het 20 minuten in de oven. De taart moet rijzen en een bruine korst krijgen, maar in het midden nog zacht zijn. Serveer na 5 minuten.

Ricotta uit de oven (ricotta al forno) van River Café

River Cafe 30 van Ruth Rogers en Rose Gray ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 29,99.

Reageer op artikel:
Ricotta uit de oven (ricotta al forno) van River Café
Sluiten