Alice
Alice Recepten 7 nov 2019

Nog veel restjes over? Probeer deze gebakken rijst met kimchi eens

We kennen het allemaal. Je komt thuis van een lange werkdag dus je scheurt van de honger, je doet de koelkast open en je ziet slechts een paar restjes in de ijskast liggen. Je hebt echt geen zin om nog naar de supermarkt te gaan en je vindt het zo’n zonde om die restjes gewoon weg te gooien. Geen nood: dit recept voor gebakken rijst is ideaal om je overige groenten in te verwerken.

Restjes opgebruiken

En je hoeft hiervoor helemaal niet naar de winkel want je kunt zelf kiezen welke groenten je bij je rijst wilt eten (en een pak rijst heb je meestal in de voorraadkast zitten). Wij gebruiken bij dit recept kimchi en dat is wel iets dat je niet standaard in huis hebt, maar je kunt het gemakkelijk zelf maken!

Geen zin om lang achter de kookpotten te staan? Laat de kimchi dan gewoon weg uit het recept, maar heb achteraf geen spijt want de kimchi geeft het gerecht een lekkere, pittige smaak.

Andere restjes die je in dit recept kan gebruiken zijn broccoli, groene bonen, kool, edamamebonen of babymaïs. Maar experimenteer vooral zelf met de hoeveelheden en groenten!

Foto: Happyskinkitchen

Dit recept hebben we van Elisa van happyskinkitchen. Zij voert al een aantal jaar de strijd met hormonale acne. Na online research en op aanraden van haar dokter ging ze steeds meer voedingsgewoontes schrappen uit haar eetpatroon.

Bepaalde zaken zoals zuivel, suiker en rood vlees maakten haar acne namelijk alleen maar erger en ze stapte uiteindelijk over op een volledig plantaardig dieet. Haar blog staat dus vol met skinfriendly recepten waarin ze probeert om gerechten te bereiden die zowel gezond als smaakvol zijn.

Hoe maak je deze gebakken rijst met kimchi?

Verkruimel in een kom de tofu met je handen. Voeg de kurkuma en het zout toe en meng alles goed door elkaar zodat de tofu volledig bedekt is met het zout.

Voeg dan een scheutje olie toe in een grote pan. Eens de olie warm genoeg is, voeg je de snippers ajuin en de look toe. Bak de ajuin een aantal minuten aan totdat je merkt dat die glazig is. Voeg dan de stukken wortel, champignons en paprika toe.

Laat alles op een middelhoog vuur voor 5 minuten even koken. Zorg ervoor dat al het water van de champignons verdampt is.

Voeg vervolgens de bevroren erwten en maïs samen met de gekookte bruine rijst toe.

Meng alles door elkaar en voeg de sojasaus toe. Kook alles voor 1 à 2 minuten.

Doe dan de kimchisaus, de kimchi en de verkruimelde tofu in de pan bij de rest. Roer alles goed door elkaar zodat alles bedekt is met de saus.

Garneer vervolgens met wat pijpajuin en sesamzaadjes.

Dit kan je ook allemaal doen met rijst

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Nog veel restjes over? Probeer deze gebakken rijst met kimchi eens
Sluiten