Nancy
Nancy Hotspots 5 okt 2019

Dit restaurant in Melbourne serveert sashimi pizza

Vind je een pizza Hawaii al te ver gaan? Maak dan je borst maar nat: in Melbourne is een restaurant dat sashimi pizza serveert. Denk aan rauwe tonijn en zalm op je pizza. Maar zeg niet te snel nee: de pizza’s zijn razend populair.

Japanse pizza’s

Restaurant Sash in Melbourne heeft een bijzondere specialiteit: Japanse pizza. Daarbij laten ze zich vooral inspireren door de poké bowl-trend. En die vertalen ze door naar pizza’s’s.

Zwarte pizza’s (gekleurd met inktvisinkt) met tonijn of krab, met zalm, octopus en avocado of zelfs met takoyaki (Japanse poffertjes)… de gasten van Sash kijken inmiddels nergens meer van op.

Sashimi pizza

Nieuw op het menu zijn hun sashimi pizza’s, belegd met zéér interessante combinaties. Denk aan sashimi van rauwe tonijn, mango, aardbei en avocado. Of de sashimi pizza met zalm en tonijn, blauwe kaas, Sriracha en mayonaise.

Laten we er geen doekjes om winden: het is moeilijk om je voor te stellen hoe zo’n ongewone combinatie smaakt. En of dat wel lekker is, tonijn met aardbei. Op een pizza. Sash beschrijft zijn pizza’s zelf als “een ongewone maar perfecte match”. Critici gebruiken woorden als “vers, fris en exotisch” en “orgastisch”.

Een beetje vreemd, maar wel lekker

Een beetje vreemd, maar wel lekker, zo blijkt dus.

En er is meer waar je je tanden in kunt zetten bij het restaurant. Zo staan er naast pizza’s ook sashimi taco’s met spicy tonijn op het menu en serveren ze sliders (mini hamburgers) met chili-garnalen.

Sash Restaurant Melbourne

113 Chapel Street Windsor
VIC 3181

Sash Restaurant Sydney

80 Wentworth Ave
Surry Hills NSW

Lees ook: Dit restaurant in Australië is geïnspireerd op Beyoncé en Jay Z

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit restaurant in Melbourne serveert sashimi pizza
Sluiten