Recepten 4 mrt 2019 Lai-Wah

Culy Homemade: ravioli uit de oven met mozzarella en Parmezaanse kaas

Deze ravioli uit de oven met mozzarella en Parmezaanse kaas is simpel en snel om te maken en dus een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag!

Tip: maak een grotere portie tomatensaus en vries een deel in, zodat je een volgende keer de saus alleen nog maar hoeft te ontdooien en op te warmen.

Zo maak je ravioli uit de oven met mozzarella en Parmezaanse kaas

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak ook de steeltjes van de basilicum fijn en de helft van de blaadjes grof. Fruit in een scheutje olijfolie de ui op middelhoog vuur. Zodra de ui glazig wordt, voeg je de steeltjes en de helft van de basilicumblaadjes toe samen met de knoflook en laurier. Breng op smaak met peper en zout en bak een paar minuten totdat de knoflook begint te geuren. Blus af met de azijn.

Voeg de tomaten in blik toe samen met de suiker. Breng de saus aan de kook en laat 20 tot 30 minuten pruttelen zodat de saus wat indikt. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met boter of een beetje olijfolie.

Proef of de saus nog zout, peper of een beetje suiker nodig heeft en kruid bij indien nodig. Roer er de ravioli en de rest van de basilicumblaadjes door. Schep in de ovenschaal en strijk glad. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel samen met de Parmezaanse kaas over de schotel.

Besprenkel met een scheutje olijfolie en zet 20 minuten in de oven. Zet vervolgens de grill op de hoogste stand en bak nog 3 tot 5 minuten, afhankelijk van hoe sterk je grill is, tot er een bruin korstje over ligt. Serveer met een frisse salade.

Ravioli uit de oven met mozzarella en Parmezaanse kaas

 

Reageer op artikel:
Culy Homemade: ravioli uit de oven met mozzarella en Parmezaanse kaas
Sluiten