Liselotte
Liselotte Recepten 26 mei 2019

Rabarbercake met kokos

Als het seizoen het toelaat, gaan we aan de slag met rabarber. Deze rabarbercake met kokos is een van onze favorieten. 

Recept voor rabarbercake met kokos

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt het kokosvet in één minuut in de microgolfoven op 650 watt (of in een voorverwarmde oven). Klop met een mixer of keukenmachine het kokosvet, de gewone suiker en vanillesuiker luchtig.

Voeg de eieren toe samen met de yoghurt. Zeef 200 gram zelfrijzend bakmeel en voeg het meel al toe terwijl je blijft mixen. Voeg als laatste de geraspte kokos toe. Mix het geheel nog even goed en giet het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal van ongeveer 18 x 24 cm.

Verwijder met een dunschiller de draderige buitenkant van de rabarber. Snij de rabarber in stukken; houd rekening met je ovenschaal zodat de stukken er mooi in passen. Leg de stukken op het beslag in de vorm en duw zachtjes aan.

Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. De tijd is afhankelijk van je eigen oven: de cake is klaar als de bovenkant mooi bruin is. Controleer eventueel met een houten prikker. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake gaar.

Rabarbercake met kokos Rabarbercake met kokos

Bron en recept: Eten uit de Volkstuin

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Rabarbercake met kokos
Sluiten