Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 5 jun 2019

Rabarber invriezen, zo doe je dat

Rabarber is een zalige, fris-zure groente die je direct dat fijne lentegevoel geeft. Het enige nadeel van rabarber is dat je er maar zo kort van kunt genieten. Of … toch niet?

Rabarber invriezen, zo doe je dat

Dé oplossing om nog maanden na het rabarber-seizoen van deze veelzijdige groente te genieten is het simpelweg in te vriezen. Door een aantal simpele trucjes toe te passen leg je een lekker voorraadje rabarber aan om te verwerken in taartjes, muffins, compôte en zo verder. De grootte van je vriezer geeft de limiet aan!

rabarber

Zo doe je het …

Om de smaak en de structuur van de rabarber te behouden blancheer je de groente eerst alvorens ze in te vriezen. Snijd de boven- en onderkant van de rabarber af en maak schoon. Breng water aan de kook en snijd de rabarber in stukjes. Dompel de groente ongeveer één minuut onder in het kokende water.

Haal uit het water en dompel direct onder in ijswater. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Vermeng ze na het blancheren met wat suiker en vries in in goed afsluitbare diepvriesbakjes (zorg dat er zo min mogelijk lucht bijkomt). Het blancheren zorgt ervoor dat de rabarber niet uitdroogt én dat de vitaminen en mineralen zoveel mogelijk behouden blijven. In de vriezer kun je de rabarber maximaal 10 maanden bewaren.

Uit de vriezer, in de pot!

Om de rabarber vervolgens te gebruiken hoef je het niet eerst te ontdooien. Kook ze gewoon in een laagje water en verwerk verder tot het recept dat je in gedachten hebt. Maak bijvoorbeeld deze goddelijke geroosterde rabarber met frambozen en sinaasappel, een galette met rabarber en aardbeien of een rabarbercake met kokos. Smakelijk!

Lees ook:

Wat je nog niet wist over rabarber … en meer

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Rabarber invriezen, zo doe je dat
Sluiten