Nancy
Nancy Recepten 1 nov 2019

Culy Homemade: pumpkinspice-smoothie met pompoen

De pumpkinspice-latte ken je vast wel: een heleboel mensen staan ervoor in de rij bij Starbucks zodra de herfst begint. Deze pumpkinspice-smoothie is daar een variant op, die je gewoon lekker als ontbijtje kunt drinken. Eventueel met wat slagroom erop als je jezelf extra in de watten wilt leggen.

In deze smoothie gaan pompoen, banaan en amandelmelk. Specerijen als kaneel, kruidnagel, piment en nootmuskaat geven een heerlijke herfstige smaak aan dit drankje.

Geen dadels in huis? Die kun je ook vervangen door 2 eetlepels maple syrup of agavesiroop. Het kan natuurlijk altijd zijn dat je meer zin hebt in de klassieke pumpkinspice-latte.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Pumpkinspice-smoothie

Heb je geen restje pompoenpuree over? Maak die dan eerst door 300 gram pompoen (in blokjes) te koken in een beetje water. Na ongeveer 6 minuten is de pompoen zacht (test even met een mesje). Giet af en pureer met een staafmixer of in en blender.

Doe alle ingrediënten in een blender en meng tot je een gladde smoothie overhoudt. Verdeel de pumpkinspice-smoothie over twee glazen. Maak eventueel af met wat slagroom en bestrooi met nog wat kaneel en nootmuskaat.

Meer inspiratie voor smoothies

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: pumpkinspice-smoothie met pompoen
Sluiten