Laat de herfst maar komen met dit ‘pumpkin spice latte’-ijs

Ben je gek op de pumpkin spice latte van Starbucks? Dan gaat dit ‘pumpkin spice latte’-ijs er sowieso ook in. 

‘Pumpkin spice latte’-ijs

Zet een pot op het vuur en verwarm daarin de slagroom samen met de melk, 90 gram suiker en de kruiden. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost en het mengsel goed warm is. Roer de koffiebonen er doorheen en haal de pot van het vuur, bedek met een deksel en laat zo een uur rusten.

Meng de eidooiers en resterende suiker met een mixer.

Zet de pot met het melk-suikermengsel weer op het vuur. Wanneer dat opnieuw warm is, voeg je een klein deel ervan in het ei-mengsel terwijl je goed roert. Blijf roeren tot alles goed gemengd is en zorg dat het niet schift. Heb je een mooi egaal mengsel? Dan voeg je het bij de rest van het melk-suikermengsel dat je vervolgens tot het kookpunt brengt.

Let op dat je tijdens het verwarmen en koken continu roert en vooral voorkomt dat de bodem aankoekt. Wanneer het mengsel dikker wordt en je een streep kan trekken die niet meteen dicht vloeit is de custard klaar.

Zeef de custard door een fijne zeef. Voeg (optioneel) het espressopoeder toe en mix totdat het volledig is opgenomen. Doe daarna de pompoenpuree bij het mengsel en laat enigszins afkoelen tot je het bedekt met plasticfolie in de koelkast kunt zetten.

Als je een ijsmachine hebt, doe er dan het volledig afgekoelde mengsel in en bevries volgens de instructies. Geen ijsmachine? Geen nood, dit kost alleen wat meer werk. Zet de bak met custard in de vriezer en haal die er elk half uur uit om vervolgens met een vork het hele mengsel door te spatelen. Dit voorkomt dat er kristallen gevormd worden. Herhaal dit totdat het ‘pumpkin spice latte’-ijs volledig bevroren is.

'pumpkin spice latte'-ijs

 

Meer leuke content? Like ons op Facebook