Paulien
Paulien Recepten 31 aug 2019

Culy Homemade: plaatpizza met geitenkaas, peer en bacon

Dit recept combineert zoet met zout én geitenkaas. Het ideale comfortfood dus. En wat het nog beter maakt: je hebt er maar tien minuutjes werk mee. Heerlijk met een slaatje als avondeten en de overschotjes, als die er zijn, kunnen de volgende dag in de brooddoos mee als lunch.

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de peren doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de peren vervolgens in dunne plakjes.

Verdeel het bladerdeeg over de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de naden van het deeg aan met een vork en prik vervolgens een aantal gaatjes in de bodem.

Meng in een kom de eieren met de crème fraîche, tijm en de geperste teentjes knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het eiermengsel over het deeg en verdeel vervolgens de plakjes peer, bacon en verkruimelde geitenkaas erover. Giet vervolgens de honing over de pizza.

Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak 20 minuten. Snijd de plaatpizza met geitenkaas in gelijke stukken en verdeel over de borden.

plaatpizza met geitenkaas

Nog meer plaatpizza-inspiratie nodig?

Deze plaat verveelt nooit: hoe maak je een goddelijke plaattaart?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: plaatpizza met geitenkaas, peer en bacon
Sluiten