Nancy
Nancy Recepten 24 jan 2019

Culy Homemade: pizza met burrata, prosciutto en gefrituurde basilicum

Deze pizza met burrata, prosciutto en gefrituurde (!) basilicum is een ware liefdespizza. De romige burrata, het mooie zachtroze van de prosciutto, … dat is liefde op een pizza. Als je het deeg in de vorm van een hart plooit (een beetje cheesy, maar wij schamen ons nergens voor), is het ook nog eens een perfect gerecht voor Valentijnsdag.

Wil je op Valentijnsdag iets leuks en lekkers maken voor je grote liefde? Maak dan deze pizza. Heb je geen lief? Breek ‘m dan doormidden en eet het lekker helemaal zelf op!

Voor deze pizza gebruiken we kant-en-klaar pizzadeeg maar je kunt natuurlijk ook makkelijk zelf pizzadeeg maken. Tip: gebruik burrata van koemelk in plaats van buffelmelk. Daar zit iets minder vocht in en dat voorkomt een kleffe pizza. Stroomt er toch nog vocht uit de burrata? Dep het dan met een vel keukenpapier op.

Culy Homemade: pizza met burrata, prosciutto en gefrituurde basilicum

Pizza met Burrata, prosciutto en gefrituurde basilicum

Voor een knapperige pizzabodem is het belangrijk dat je oven goed heet is. Gebruik het liefst een pizzasteen. Heb je die niet, verwarm de bakplaat dan mee in de oven voor je de pizza erin steekt.

Verwarm de oven + bakplaat (of pizzasteen) voor op 250 graden.

Verdeel het pizzadeeg in twee porties en rol ze tot een bal. Rol daarna iedere bal uit tot een cirkel, zoals je ook met een gewone pizza zou doen. Trek dan de onderkant van de cirkel iets naar beneden tot je een punt hebt gevormd.

Duw de bovenkant van de pizza (in het midden) terug, zodat er een hartvorm ontstaat.

Verdeel de tomatensaus over de pizza en bak ‘m in ongeveer 10 minuten in de hete oven.

Frituur ondertussen de blaadjes basilicum in een pan met een klein laagje olie (olijfolie of neutrale olie). Laat de olie goed heet worden, leg de blaadjes erin en laat ze in ongeveer 30 seconden bruin en knapperig worden.

Schep ze voorzichtig uit de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. De olie kun je – eenmaal afgekoeld – gebruiken als basilicumolie in verschillende gerechten (ook heerlijk om basilicum-mayonaise mee te maken!).

Haal de warme pizza uit de oven en verdeel de burrata erover. Zet de pizza nog 2 tot 3 minuten terug in de oven.

Verdeel tot slot de prosciutto en de gefrituurde blaadjes basilicum over de liefdespizza. Maak af met wat zout, peper en gedroogde chili.

Nog meer Valentijnsdag:

Culy Homemade: pizza met burrata, prosciutto en gefrituurde basilicum

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: pizza met burrata, prosciutto en gefrituurde basilicum
Sluiten