Recepten 11 mrt 2019 Paulien

Culy Homemade: pikante scampi’s met basilicum

Basilicum ruikt heerlijk, heeft een prachtig groene kleur en het is de perfecte garnering voor elk Italiaans gerecht. Maar bij dit recept is het de ster van de show. Dus geef je plantje alvast wat extra water, want dit gerecht zal je voortaan elke week willen eten.

Pikante scampi’s met basilicum

Snij eerst de rode pepers grof. Wil je echt heel spicy? Laat dan de zaadjes erin zitten. Wil je iets milder? Verwijder ze of gebruik een pepertje minder. De rode pepers geven de marinade een mooie kleur, maar het gaat ook met een andere soort.

Pel de look en duw plat met je mes. Doe dan de pepers, de look, de suiker, de vissaus, 3 eetlepel olijfolie en het zout in een blender. Mix tot je een egale, oranje-achtige saus bekomt. Giet je marinade in een grote kom.

Verwijder eventueel nog het darmkanaal van je scampi’s en doe ze dan bij in de kom met de marinade. Roer alles goed door elkaar.

Scampi’s hoeven niet zo lang te marineren; na tien minuten kan je al aan het bakken gaan. Laat ze een halfuurtje staan als je echt wil dat alle smaken er optimaal in trekken.

Verhit de laatste eetlepel olijfolie in een grote wokpan. Het is belangrijk dat je pan groot genoeg is zodat alle scampi’s er naast elkaar inpassen. Anders bak je ze beter in twee delen.

Leg de scampi’s naast elkaar in de pan. Gebruik een tang en laat de rest van de marinade in de kom. Bak ze een minuutje aan elke kant. Probeer tijdens die minuut niet te roeren. De pikante scampi’s zijn nog lekkerder als ze geschroeid zijn.

Haal de pan van het vuur en voeg dan de basilicum toe. Schud met de pan tot de blaadjes zacht worden en goed met de scampi’s vermengd zijn. Serveer ze dan direct om te voorkomen dat de hitte van de pan de basilicum dof en bruin maakt.

Serveer het gerecht met limoenpartjes voor een frisse toets. Heerlijk met pasta of brood.

pikante scampi's

Toch meer zin in een andere marinade?

Garnalen marineren op 3 lekkere manieren

Bron: Bon appetit

Reageer op artikel:
Culy Homemade: pikante scampi’s met basilicum
Sluiten