Lisanne
Lisanne Recepten 22 nov 2019

Een ideaal herfstgerecht: pastinaak met tamme kastanjes uit de oven

Wil je eens een bijzonder bijgerecht maken bij een speciaal etentje thuis? Bereid dan deze pastinaak met tamme kastanjes uit de oven. Deze heerlijke groente past perfect bij de kastanjes en de salie. Serveer met een stukje geroosterd vlees of kip en je avond kan niet meer stuk.

Dit recept komt van blogger Hanneke van Culinea. Op de blog van Hanneke verschijnen wekelijks heerlijke recepten, van zoet tot zout en van diner tot snack voor iedereen die zin heeft in wat lekkers.

Hanneke: “Voor dit recept heb ik de tamme kastanjes geroosterd in de oven en daarna gepeld. Als je daar geen zin in hebt, kun je altijd kant-en-klare kastanjes bij een speciaalzaak kopen.”

pastinaak met tamme kastanjes
Foto: Culinea.nl

Pastinaak met tamme kastanjes uit de oven

Schil met een dunschiller de pastinaak en snijd ze in lange stukken. Kook vooraf de pastinaak 5 minuutjes in gezouten water. Giet ze dan af.

Verhit ondertussen de oven voor op 200°C. Leg een vel aluminiumfolie op een ovenplaat.

Schil de ajuin en laat het uiteinde eraan zitten. Snijd de ajuin in partjes en leg dit op de ovenplaat.

Verdeel de gekookte pastinaak ook op de ovenplaat en giet er een beetje olijfolie over. Bestrooi met wat zout en rooster de groenten 20 minuten in de hete oven.

Haal de groenten uit de oven, verdeel de kastanjes erover en lepel er nog wat honing over. Meng alles even door elkaar en bak het nog ongeveer zo’n 10 minuten in de oven.

Giet wat olijfolie over de salieblaadjes en rooster ze nog zo’n 5 minuutjes mee met de groenten.

Haal de groenten uit de oven en serveer ze op een bord of schaal.

Meer heerlijke recepten met pastinaak

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Een ideaal herfstgerecht: pastinaak met tamme kastanjes uit de oven
Sluiten