Paulien
Paulien Hotspots 5 aug 2019

Dit is de allermooiste patisserie van Milaan: Pasticceria Marchesi

Zoetekauwen opgelet: Pasticceria Marchesi is absoluut de allermooiste patisserie van Milaan. En als Milan iets te ver is, dan hebben we goed nieuws, want deze designergebakjes vind je ook iets dichterbij in Londen.

Marchesi bestaat al sinds 1824 en huist al sinds toen in een prachtig achttiende eeuws pand in Milaan. Eerst werd er enkel gebak verkocht maar rond 1900 besloot eigenaar Angelo Marchesi ook koffie, thee en andere drankjes te serveren. Ook kwamen er cocktailshakers die aan het einde van de middag heerlijke drankjes mixten.

Nu wordt pasticceria Marchesi gerund door de kleinzoon van oprichter Angelo, die geheel volgens Italiaanse familietradities óók Angelo heet. Maar de eigenlijk eigenaar veranderde enkele jaren geleden. Modehuis Prada kocht de patisserie. Zij blijven wel op de achtergrond terwijl de familie Marchesi de winkels draaiende houdt.

Pasticceria Marchesi

Van brioche tot praline

Bij Marchesi kun je genieten van koffie en thee, maar natuurlijk kom je hier éigenlijk voor het beroemde gebak, de snoep en de chocolade. Beroemde producten zijn de panettone (vooral rond Kerst) of de Amor Polenta-taart. De recepten zijn al eeuwen familiegeheim.

Ook populair zijn de verschillende briochebroden (er zijn maar liefst tien varianten!) en de chocoladebonbons.

Pasticceria MarchesiPasticceria Marchesi

Nieuwe zaak

In april 2019 opende er een nieuwe vestiging van Marchesi in Londen. Dit is de eerste zaak die niet in Milaan wordt geopend. De prachtige winkel vind je in Mount Street. Dus als die Prada handtas altijd net iets te duur was, koop jezelf er dan één van chocolade. Daar heb je toch meer aan.

Pasticceria Marchesi

 

Bij La Mia Mamma in Londen zijn Italiaanse mama’s de baas in de keuken

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit is de allermooiste patisserie van Milaan: Pasticceria Marchesi
Sluiten