Alice
Alice Recepten 6 okt 2019

Culy Homemade: snelle pasta bolognese met chorizo en mozzarella

Soms heb je ontzéttend veel goesting in pasta bolognese. Het kost doorgaans alleen nogal wat tijd om een bolognesesaus te bereiden, maar … niet met dit recept voor een snelle pasta bolognese!

We gebruiken chorizo, een smaakbom eersteklas, en geven tegenwicht met romige mozzarella. Extra lekker: knapperige pangrattato.

Pangrattato: wat is dat ook alweer? Je zou het kunnen zien als de poor man’s parmezaan. De dure kaas werd nog weleens vervangen door knapperig gebakken broodkruim. Lekker met wat verse kruiden erdoor, knoflook en frisse citroenzeste.

Culy Homemade: snelle pasta bolognese met chorizo en mozzarella

Zo maak je deze snelle pasta bolognese met chorizo

Maal de chorizo tot fijn kruim in een keukenmachine of hak ‘m fijn met een koksmes.

Verhit een grote pot op middelhoog vuur en bak de chorizo ongeveer 5 minuten bruin. Schep met een schuimspaan uit de pot en verwijder het meeste vet uit de pan. Een beetje vet is lekker voor de smaak, dus er mag wel iets achterblijven.

Bak de stukjes venkel zacht in dezelfde pot (in het achtergebleven vet van de chorizo). Voeg ook de ui en knoflook toe en laat op zacht vuur stoven gedurende 10 minuten.

Voeg het venkelzaad en de gedroogde chili toe en doe een laurierblaadje in de pot. Schep de chorizo terug in de pot en blus alles af met de sherry of rode wijn. Wacht tot het verdampt is. Dat duurt ongeveer 30 seconden.

Doe de tomaten uit blik erbij en laat ongeveer 6 minuten indikken tot een lekkere bolognesesaus.

Kook ondertussen de pasta al dente in ruim, flink gezouten water. Giet af, maar bewaar een tas van het pastawater.

Maak de pangrattato: doe stukjes brood en een fijngehakt teentje knoflook in een keukenrobot en maal ze tot kruim. Verhit een kleine pan op middelhoog vuur, doe een scheut olijfolie in de pan en bak het broodkruim onder voortdurend roeren knapperig. Schep in een schaaltje en meng met de geraspte citroenschil en de gehakte oregano.

Check of de bolognese goed is en voeg zo nodig een beetje van het pastawater toe. Breng op smaak met versgemalen peper (zout heb je waarschijnlijk niet nodig).

Schep de linguine op de borden en verdeel de bolognese-saus erover. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ook die over de pasta. Maak elk bord af met wat pangrattato en eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas. Zo maak je dus een snelle pasta bolognese met chorizo.

Culy Homemade: snelle pasta bolognese met chorizo en mozzarella

Meer snelle pastarecepten:

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: snelle pasta bolognese met chorizo en mozzarella
Sluiten