Jill
Jill Tips & Tricks 31 aug 2018

Deze papieren muffinvormpjes maak je heel makkelijk zelf

Vanaf nu koop je geen kant-en-klare vormpjes meer voor je cupcakes of muffins, maar vouw je ze gewoon zelf van bakpapier. Het is simpel en het ziet er veel leuker uit.

Wat heb je nodig voor papieren muffinvormpjes?

Om deze papierenmuffinvormpjes van bakpapier te maken heb je nodig:

  • muffintray
  • klein potje of blikje
  • bakpapier
  • pen
  • schaar
  • liniaal
papieren bakvormpjes van bakpapier

Zo maak je zelf muffinvormpjes van bakpapier

1. Neem een muffintray en een blikje of potje dat in de muffinvorm past. Dit kan bijvoorbeeld een blikje chocolademelk of energiedrank zijn, maar het maakt niet veel uit: als het blikje maar in de vorm past en de bodem raakt.

2. Knip nu vierkantjes van 12 bij 12 centimeter uit het bakpapier. Iets groter kan ook, afhankelijk van de grootte van de muffins die je gaat bakken. Gebruik pen en liniaal om af te meten en de schaar om uit te knippen.

3. Leg de stukjes bakpapier in de openingen van de muffintray en duw ze aan met het blikje. Pas wel op dat het papier niet scheurt.

4. Leg de vormpjes in de muffintray, vet ze eventueel in met wat bakspray of roomboter en vul ze vervolgens met je favoriete beslag. Nu kunnen ze de oven in!

5. Eenmaal ze gebakken zijn, til je de muffins aan de puntjes van het bakpapier uit de tray. Laat ze afkoelen. Gemorste restjes die op de randen zitten, kan je er afkrabben.

En dan nu aan de slag! Kies je voor een muffin met ei en spinazie of toch voor een muffin met spek en erwtjes?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze papieren muffinvormpjes maak je heel makkelijk zelf
Sluiten