Paulien
Paulien Lunch 13 jan 2019

Paddenstoelensoep met brood van Jamie Oliver

Koud hè? Gelukkig helpt The naked chef je de koude maanden door met het lekkerste eten. Bijvoorbeeld met dit recept voor een heerlijke paddenstoelensoep met brood. Het recept komt uit Jamie Olivers laatste boek, ‘Jamie Kookt Italië’.

paddenstoelensoep

Paddenstoelensoep met brood

Week het eekhoorntjesbrood in een kan met 1,2 liter kokend water.

Pel de uien en knoflook, hak ze fijn en fruit ze 5 minuten met 1 eetlepel olijfolie, de boter en chilivlokken in een wijde pan op matig hoog vuur.

Pluk de oreganoblaadjes, voeg ze toe aan de pan. Roer regelmatig terwijl je de paddenstoelen schoonmaakt. Snijd ze eventueel in hapklare stukjes. Voeg de paddenstoelen toe aan de pan en roer ze door het ui-knoflookmengsel.

Voeg 5 minuten later de groenten toe en giet dan het eekhoorntjesbrood met het water erbij (zonder het gruis). Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.

Scheur het brood in hapklare stukjes en roer deze met 2 eetlepels extra vergine olijfolie door de soep. Zodra het brood de heerlijke bouillon geabsorbeerd heeft is de soep klaar.

Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe en schep de kommen of borden vol. Om het helemaal compleet te maken, kan je er nog wat Parmezaanse kaas over raspen.

paddenstoelensoep

 

Meer lekkere recepten van Jamie Oliver:

 

Reageer op artikel:
Paddenstoelensoep met brood van Jamie Oliver
Sluiten