Jill
Jill Recepten 10 mrt 2018

Overnight oats: verrukkelijk, romig havermoutontbijt

Overnight oats (de Amerikaanse naam voor havermout die je een nacht weekt in water of melk) zijn bij veganisten al jaren populair. Dit verrukkelijke, romige havermoutontbijt is zó lekker dat het tijd is dat iedereen ervan gaat genieten.

Fris uit de koelkast is het een perfect ontbijt voor zomerse dagen. Het beste nieuws? Je verliest ‘s ochtends weinig tijd, want het is binnen twee minuutjes geklaard. Het is te zeggen: je maakt het de avond voordien en laat het een hele nacht lekker in de ijskast staan.

Overnight oats maak je zo

Stap 1:
Doe je havermout, wat kaneel, amandelmelk en water in een kom. Dek dat kommetje af en zet in de koelkast.

Tip: je kan je havermout ook in een glas maken. Probeer ook eens, zoals in onderstaand filmpje, met yoghurt in plaats van melk en water.

Stap 2:
De volgende ochtend haal je de havermout uit de koelkast. Roer ‘m door.

Nu begin je aan de afwerking. Kies je toppings (fruit werkt altijd) en werk met laagjes. Welke laagjes? Probeer eens enkele van de volgende combinaties: plakjes banaan, blauwe bessen, rozijnen, goji bessen, amandelboter en/of een lepeltje confituur.

Wil je een krokante bite? Top dan af met een laagje kokosrasp, zonnebloem- of pompoenpitten.

overnight oatsovernight oatsovernight oatsovernight oatsovernight oatsovernight oats

Het resultaat:

overnight oats
Reageer op artikel:
Overnight oats: verrukkelijk, romig havermoutontbijt
Sluiten