Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 4 jan 2019

Culy Homemade: ovenschotel met chipolata en groenten

De groenten in deze ovenschotel met chipolata kan je aanpassen naargelang het seizoen. Wij maakten het dit keer met worteltjes, maar het kan ook heel goed met bijvoorbeeld pastinaak of courgette. Zo heb je altijd een gemakkelijk recept achter de hand!

Het recept voor de ovenschotel met chipolata en groenten

Verwarm de oven op 200 graden.

Schil de aardappelen en snij ze in kwarten. Kuis de wortelen en snij in stukken van ongeveer 3 cm lang.

Schep in een grote kom de aardappels om met de wortelen, ui, tijm, oregano, olijfolie, zout en peper. Schep de chipolata’s er ook goed door.

Ovenschotel met chipolata en groenten

Zet een grote braadslede met de boter in de oven tot de boter is gesmolten. Haal uit de oven en klop er met een garde de bloem door tot het goed is gemengd. Doe er een beetje van de kippenbouillon bij en roer tot een gladde saus. Schenk er daarna de rest van de bouillon bij en roer tot een smeuïge jus.

Schep de groentjes en de worstjes in de braadslede en zet 45 minuten in de oven. Draai halverwege de worstjes om. Mochten de worstjes al gaar en bruin zijn, maar de aardappels nog een beetje bleek, haal het vlees dan alvast uit de braadslede en zet de rest ongeveer 3 minuten onder de hete grill van de oven.

Voeg daarna de worstjes terug toe en je hebt een heerlijke ovenschotel met chipolata en groenten.

Ovenschotel met chipolata en groenten

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: ovenschotel met chipolata en groenten
Sluiten