Nancy
Nancy Recepten 11 feb 2018

Oreo crème brûlée in een-twee

Voor crème brûlée hebben wij altijd nog een gaatje. Dit zalige Franse dessert is onweerstaanbaar – met dank aan het krokante suikerlaagje dat je kapot slaat met je lepel. Bestaat er een dessertje dat nóg goddelijker is? Jazeker: Oreo crème brûlée.

Zo maak je Oreo crème brûlée

Schraap de witte vulling uit de koekjes en leg de koekjes en vulling in aparte bakjes. Het is niet erg als de koekjes breken; ze worden straks toch kapot geslagen.

Verwarm de room samen met de vulling in een kleine kookpot op middelhoog vuur. Klop met een garde tot de vulling is opgelost en het mengsel net tegen de kook aankomt. Haal de pot van het vuur en roer het vanille-extract erdoor.

Klop de eidooiers los met 100 gram van de suiker. Schenk er heel langzaam het roommengsel bij, terwijl je goed blijft kloppen met de garde. Doe dat in 4 delen; zo laat je het ei wennen aan de warme room.

Zet de schaaltjes klaar in een braadslede en vul ze tot de rand met het mengsel.

Doe de Oreo-koekjes in een plastic zakje en rol ze tot fijne kruimels met een deegroller (of een wijnfles). Sprenkel een eetlepel kruimels over elke ramekin. Vul dan de braadslede tot de helft met kokend water en zet ze met de schaaltjes 45 minuten in de voorverwarmde oven van 140 graden.

Zet de crème brûlée daarna nog minimaal twee uur in de koelkast om af te koelen.

Oreo crème brûlée in een-twee

Wanneer de crème brûlées genoeg zijn opgesteven, strooi je twee koffielepels suiker over elk schaaltje. Schud ze zachtjes om de suiker gelijkmatig te spreiden. Brand de suiker met een gasbrander tot ze gekarameliseerd is.

Geen gasbrander in huis? Zet de schaaltjes dan kort onder de grill van je oven tot de suiker is gesmolten.

Oreo crème brûlée in een-twee

 

 

Reageer op artikel:
Oreo crème brûlée in een-twee
Sluiten