Inspiratie 9 sep 2018 Jill

Video: een opgerolde Japanse omelet maken doe je zo

Tamagoyaki (ook wel tamago genoemd) ken je als dat heerlijke stukje omelet dat je soms op je sushi vindt. Maar zo’n opgerolde Japanse omelet maken, hoe doe je dat eigenlijk?

Je hebt er een speciale kooktechniek voor nodig. Zelfs de chef van Sukiyabashi Jiro – hét beroemde sushirestaurant in Tokio met drie sterren – moest het gerecht ruim 200 keer oefenen, voordat zijn tamagoyaki goed genoeg was.

Een opgerolde Japanse omelet maken

Naast die techniek staat of valt dit pronkstukje uit de Japanse keuken met de kruiding. Vooral sake, mirin en dashi worden gebruikt. Dankzij die speciale techniek krijg je ook een heerlijke structuur. Want zie je: tamagoyaki is eigenlijk een omelet ín een omelet, ín een omelet. En ga zo nog maar even door.

Wil je ‘m zelf maken, dan kun je natuurlijk 200 keer oefenen in je keuken. Of je volgt het recept in deze handige video. Want daarin wordt een manier getoond om Japanse omelet te maken, die ook haalbaar is voor hobbykoks.

opgerolde Japanse omelet maken

Makkelijke en snelle tamagoyaki

Ook handig: je hebt er niet eens zo’n speciaal tamago-pannetje voor nodig. Je weet wel, zo’n klein rechthoekig pannetje van gietijzer dat Japanse sushichefs gebruiken om het gerecht te maken. Een gewone ronde pan met anti-aanbaklaag will do. En dan is het noodzaak om elke omelet op te rollen in de pan en naar de zijkant te schuiven, alvorens je de rest van het eimengsel in de pan giet.

Na drie keer beslag toevoegen heb je een prachtige opgerolde Japanse omelet die je in plakjes kunt snijden. Lekker bij de sushi, op je poké bowl of gewoon zo, bij de borrel.

Reageer op artikel:
Video: een opgerolde Japanse omelet maken doe je zo
Sluiten