Nancy
Nancy Inspiratie 20 jan 2020

Ontbijten met groenten: zo verstop je groenten in je ontbijt

Twijfel je eraan of je dagelijks wel genoeg groenten binnenkrijgt? Wij hebben de oplossing: ontbijten met groenten! Van frittata met spinazie tot hummus met pompoen: dit zijn de lekkerste ideeën voor een portie groenten bij de start van je dag.

Ontbijten met groenten: hoe doe je dat?

Verstop ze in je hummus

De makkelijkste manier om groenten in je ontbijt te verstoppen? Maak heerlijke groente-hummus, schep er bijvoorbeeld rode biet of gegrilde pompoen doorheen. Ook lekker met avocado of gegrilde groenten.

Tosti met veggies

Lekker op een toast: gegrilde groenten. Kies voor de traditionele toast of maak eens een toast van zoete aardappel. Maar ook groene asperges of spinazie zijn een tof idee. En heb je nog een restje pompoenpuree over? Heerlijk bij gesmolten kaas.

Maak hartige pannenkoekjes

Iedereen houdt van pancakes voor het ontbijt! Met deze hemelse, groene pannenkoekjes (en ja: ze zijn echt een beetje groen) krijg je een flinke portie spinazie binnen. Lekker met een gepocheerd ei en wat snijbiet.

Ontbijten met groenten
Foto: Belga Image/ Easyfotostock

Maak vegetarische paté

Simone’s Kitchen maakte een lekkere vegetarische paté van walnoot, zongedroogde tomaten en salie. Wij maakten onlangs deze heerlijke vegetarische paté van gepofte knolselderij met heel veel kruiden.

Courgettebrood

Heel populair in Amerika en we snappen waarom: het courgettebrood! Met geraspte courgette, pompoenpuree, walnoten en veel specerijen. En je kunt er daarna ook weer wentelteefjes van maken!

Frittata met groente

Zin in een stevig ontbijt, omdat je bijvoorbeeld een – ahum – kater hebt? Gooi er een frittata tegenaan en It’s all good. In deze BLT frittata gaat lekker veel spinazie en tomaat. Ook lekker met bijvoorbeeld erwtjes, courgette of andere groenten.

Ontbijten met groenten
Foto: Belga Image/Easyfotostock

Shakshuka

Wij eten shakshuka gerust als diner, maar officieel is het een ontbijtgerecht uit Noord-Afrikaanse en Arabische landen. Er gaat lekker veel tomaat en paprika in, dus je krijgt je dagelijkse dosis vitaminen wel binnen.

Oeufs en cocotte

Heerlijk: oeufs en cocotte, oftewel eitjes uit de oven. Maak een caprese variant met tomaten of ga voor paddenstoelen.

Eggs benedict met asperges

Heerlijk op zondag: een stevig potje eggs benedict. Helemaal lekker: serveer er witte (of groene asperges bij). Want geef ons een excuus om asperges te eten en we’ll take it.

ontbijten met groenten
Foto: Belga Image/Easyfotostock

Meer lekkere recepten met groenten

Culy.nl

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Ontbijten met groenten: zo verstop je groenten in je ontbijt
Sluiten