Nancy
Nancy Recepten 29 dec 2018

Culy Homemade: nacho’s met gehakt en kaas uit de oven

Zo’n schaal nacho’s met gehakt en kaas uit de oven is niet enkel een fiësta voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen. Zalig op een feestje of om lekker met z’n tweeën (als je wilt delen…) te verorberen tijdens een avondje Netflix kijken op de zetel. 

Wij maakten deze nacho’s met gehakt en kaas én met zelfgemaakte nachochips, maar trek gerust een zak nacho’s open als je het gemakkelijk wilt houden.

Wat betreft de toppings: verse guacamole is natuurlijk the only way to go. Wij maken ‘m het liefst door twee rijpe avocado’s te prakken met het sap van een limoen, een fijngehakte tomaat (zonder zaadjes) en een snuif zout.

Salsa maken wij ook simpel en snel: 3 of 4 tomaten fijnhakken (zonder zaadjes), een fijngehakte rode chilipeper erbij (zonder zaadjes), een fijngehakte teen knoflook, flinke snuif zout en peper en het sap van een limoen.

Trouwens: heb je geen zure room in huis, dan is Griekse yoghurt ook top als vervanger.

Culy Homemade: nacho’s met gehakt en kaas uit de oven

Zo maak je nacho’s met gehakt en kaas uit de oven

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een ovenschaal klaar en vet ‘m licht in.

Bak het gehakt op middelhoog vuur rul in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en zet het vuur lager. Roer alles goed door en laat een minuut of vijf bakken, tot de ui zacht is.

Voeg dan de specerijen toe, de tomatenpuree en de bouillon. Roer en laat het eventjes zachtjes inkoken, ongeveer twee minuten.

Spoel de bonen en maïs af, laat ze uitlekken en doe ze bij het gehakt in de pan. Laat kort mee opwarmen. Zet dan het vuur uit.

Verdeel de helft van de nachochips over de ovenschaal. Strooi de helft van de kaas erover. Schep het gehaktmengsel met de bonen en maïs op de nachochips. Houd je iets over, schep dat dan vlak voor het serveren op de nacho’s.

Dek af met de overige nachochips en bestrooi met de rest van de kaas.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat 8 tot 10 minuten bakken, tot de chips goudbruin kleuren en de kaas begint te bubbelen.

Serveer de nacho’s met gehakt met zure room of yoghurt, guacamole en salsa. Maak af met de ingelegde jalapeño’s en wat takjes koriander. Eet direct op.

Culy Homemade: nacho’s met gehakt en kaas uit de oven

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: nacho’s met gehakt en kaas uit de oven
Sluiten