Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 22 dec 2018

Culy Homemade: goddelijke mozzarellasticks

Deze mozzarellasticks zijn gevaarlijk lekker! Je kunt ze op voorhand bereiden en invriezen om later te serveren met tomaten- of chilisaus. Njam! 

Tip: voordat je kunt genieten moeten deze mozzarellasticks een paar uur in de vriezer liggen. Houd hier rekening mee bij de timing en maak ze desnoods een dag op voorhand.

Zo maak je goddelijke mozzarellasticks

Halveer de mozzarella zodat je twee dikke plakken krijgt. Snijd elke plak in vier lange repen. Verdeel de bloem over een bord, kluts de eieren in een brede kom of diep bord en verdeel het paneermeel over een brede kom of diep bord. Meng het paneermeel met het zout en de parmezaan.

Rol de mozzarellasticks door de bloem, dan door het geklutste ei, vervolgens door het paneermeel, dan nog eens door het ei en sluit af met paneermeel. Door twee lagen te paneren wordt de kans dat de sticks tijdens het bakken scheuren namelijk kleiner. Leg de mozzarellasticks in een bakje in de vriezer gedurende drie uur.

Verwarm de olie (in een diepe pot of frituurpot) tot 180 graden. Test of het vet heet genoeg is met een thermometer of door er een stukje brood in te gooien; als het brood begint te ‘dansen’ is het vet heet genoeg.

Leg de sticks op een draadspan in de olie en frituur per drie of vier, afhankelijk van de grootte van je (frituur)pot. Serveer direct met tomatensaus of hotsauce, maar pas op dat je je mond niet verbrandt!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: goddelijke mozzarellasticks
Sluiten