Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 20 aug 2019

Mosselen op Thaise wijze met kokosmelk, gember en koriander

Mosselen op Thaise wijze bereiden is eens iets anders dan mosselen natuur of met look. Heerlijk met kokosmelk, gember, citroengras én – natuurlijk – koriander. 

Spoel de mosselen in licht gezouten water. Gooi de mosselen die open blijven weg. Bewaar de mosselen in koud water tot je ze gaat bereiden.

Snijd de steeltjes van de koriander. Houd de blaadjes apart en hak de steeltjes fijn. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes. Hak de chilipeper fijn, rasp de gember en kneus de stengel citroengras.

Verwarm een paar eetlepels olijfolie in een flinke mosselpot op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, de knoflook en de steeltjes van de koriander. Kruid met peper en zout en voeg de gember, het citroengras en de chilipeper toe zodra de ui glazig wordt. Bak nog even mee en voeg dan de mosselen toe.

Kook de mosselen op hoog vuur totdat ze open staan. Voeg dan de kokosmelk en een scheutje vissaus toe. Schep goed om en laat op een laag vuurtje staan (vijf tot tien minuten), roer af en toe. Hak ondertussen de korianderblaadjes grof en roer door de mosselen.

Serveer de mosselen in de saus, met knapperig brood. Vind je tijdens het eten nog dichte mosselen? Gooi ze dan weg. Enjoy!

mosselen op Thaise wijze

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Mosselen op Thaise wijze met kokosmelk, gember en koriander
Sluiten