Jill
Jill Recepten 16 jul 2018

Deze Mexicaanse gehaktschotel met guacamole en crème fraîche maak je in uno, dos, tres

Een Mexicaanse gehaktschotel met guacamole en crème fraîche is niet alleen lekker, je hebt het ook snel op tafel staan. Weinig tijd in de week? Dan heb je met dit gerecht snel en lekker gegeten.

Zo maak je de Mexicaanse gehaktschotel met guacamole en crème fraîche

Snijd de paprika, komkommer en tomaten in blokjes. Snijd de ijsbergsla in dunne repen.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de paprika, chilimix en 100 ml water toe en laat het geheel vijf minuten zachtjes doorkoken.

Snijd ondertussen de avocado’s doormidden, ontvel ze, verwijder de pit, snijd in stukken en doe in een kom. Voeg aan de kom het sap van een halve limoen en een geperste knoflookteen toe. Prak met een vork tot het mengsel de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout. Roer er als laatste de tomaten door.

Meng de ijsbergsla en komkommer en verdeel over de borden. Schep het gehaktmengsel erover en serveer met de crème fraîche, guacamole en tortillachips. Eet smakelijk.

Mexicaanse gehaktschotel met guacamole en crème fraîcheMexicaanse gehaktschotel met guacamole en crème fraîche

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze Mexicaanse gehaktschotel met guacamole en crème fraîche maak je in uno, dos, tres
Sluiten